1. Før trening kan settes i gang må trenere og lagledere lage et opplegg for trening som følger retningslinjer til NFF https://www.fotball.no/tema/nff-nyheter/2020/fotballens-koronavettregler–retningslinjer-for-fotballaktivitet-under-restriksjonene-mot-spredning-av-koronasmitte/
  2. Styret har godkjent treningsopplegg for J14/15 og ønsker at andre lag forholder seg til prinsippene i deres opplegg. Dersom noen lag ønsker et treningsopplegg som skiller seg markant fra dette bør styret/SU kontaktes slik at man sammen kan kvalitetssikre at opplegget er ok i hht retningslinjene gitt av NFF.

ALLE LAG MÅ PÅSE FØLGENDE:

Alltid to meters avstand eller mer, både innad i gruppen og til eventuelle andre grupper. Dette gjelder også ved oppmøte og inndeling av grupper samt ved treningsslutt.   

Del inn i grupper på maks 4 barn. Det skal alltid være en voksen med på en gruppe. Gruppene kan ikke overstige 5. stk. inkl. den voksne. Gruppene skal være faste gjennom hele treningen.

Tildel hver gruppe hvert sitt felt på banen som er tydelig merket og pass på at barna ikke beveger seg utenfor sitt felt.

Drikkeflasker og ball skal være merket med spillerens navn. Bag, drikkeflaske og utstyr skal holdes på fast sted ved sin firkant og 2 meter unna andre.

Vask av ball før og etter trening. Her kan man benytte toalettene i klubbhuset, men anbefaler å benytte engangsservietter som kan kjøpes på Biltema, Clas Olson el. Om felles ballene benyttes, bør disse merkes med tall slik at man har samme ball hele treningen.

Dersom man ønsker å ha noe keepertrening er det laget egne retningslinjer for dette her: https://www.fotball.no/barn-og-ungdom/2020/koronavettregler-for-keepertrening/

3. Opplegget må sendes til alle foreldre sammen med infoskriv hvor det står følgende:

Kjære spillere og foreldre!

Endelig er tid for trening igjen. Selv om vi ikke kan trene helt som vanlig så er det fint å komme i gang med organisert trening igjen. Vi i Abildsø er opptatt av at treningene skal gjennomføres på en god og trygg måte. Det er svært viktig at vi følger de strenge reglene som er laget av myndighetene og NFF. Vi ber dere derfor lese gjennom denne informasjonen sammen med barna og snakke sammen om reglene som gjelder når man er på trening og hvordan treningene skal gjennomføres. Dette er nytt for alle så vi ber om litt tålmodighet med oss dersom vi må endre ting underveis. Og så tar vi som alltid mot konstruktive tilbakemeldinger fra foreldre om dere har noen i forhold til coronatrening eller andre ting.

Krav til treningene:

  • Sykdom: Dersom du kjenner antydning til sykdom eller er syk skal du ikke komme på trening.
  • 2-meters regelen: Det skal alltid være 2 meter mellom deg og alle andre på trening. Både innad i din treningsgruppe og til alle andre grupper og trenere. Dette gjelder også ved oppmøte og avslutning på treninger.
  • Ha orden på ditt utstyr, vi anbefaler at alle har sekk/bag el. Med på trening så utstyr som drikkeflaske kan holdes orden på, og viktig at man sprer sekk/bag utover så ikke alt ligger på et sted i en klynge. Husk god merking av ball, flaske og annet utstyr.
  • Ikke heade eller ta på ballen: På grunn av smitterisiko skal ingen heade ball eller ta på ballene. Det er utarbeidet egne retningslinjer for keepertrening og trenerne organiserer dette.
  • Trenere ordner utstyr: Ingen spillere skal legge ut eller rydde bort utstyr som kjegler el. Kun trenere skal ta på og håndtere utstyr til trening.
  • Håndhygiene: Vask hender før og umiddelbart etter trening.

Hva kan vi trene på: Når vi skal ivareta regel om 2 meter avstand mellom samtlige hele tiden betyr det at det ikke er tillatt med aktiviteter hvor spillerne kjemper om ball eller på annen måte er i fysisk nærkontakt. Men vi kan få til gode treninger med fokus på teknikk og fysikk og så får vi vært sammen. Håper alle kan hjelpe til med å få til gode og hyggelige treninger i disse tider også.

Mvh

Styret i Abildsø IL

24.04.20